Visstrādīgākie dzīvnieki



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Copella zivis. Zivis parasti vairojas ūdenī, to dabiskajā vidē. Bet tas neattiecas uz copella. Šī ir vienīgā zivs pasaulē, kas izvēlējusies citu vietu pēcnācēju nogulsnēšanai. Lai dētu olas, tēviņš un mātīte izlec no ūdens, cenšoties pieķerties lapām virs ūdens. Šim nolūkam spuras tiek izmantotas kā piesūcekņi. Lai veiksmīgi turpinātu savu ģinti, kapelai ir jānovieto vismaz 50 olas. Parasti dabiskos apstākļos zivis tos izliek līdz 200. Pēc dēšanas olām vajadzētu palikt mitrām, šī problēma nonāk uz tēviņa pleciem. Viņš ar asti apkaisa lapas ar ūdeni, lai olas neizžūtu. Tēviņš šo procedūru veic 1 reizi minūtē 4 dienas. Olu nogatavošanās laikā tēviņam ar asti izdara apmēram 6 tūkstošus kustību.

Pingvīni. Antarktīdā ir tik auksts, ka jebkura dzīve sasalst. Daba ir piespiedusi putnus būt strādīgiem, jo, ja olas noliek uz ledus, tās sasalst tikai pāris minūtēs.

Bowerbird putns. Tēviņš var pavadīt līdz sešiem mēnešiem, veidojot savu ligzdu. Šī putna māja atrodas uz zemes. Bowerbird būvē īstas pilis līdz 2 metru augstumā. Augstie čiekuri galvenokārt ir zariņi, sausa zāle. Tajā pašā laikā bowerbird mīl dekorēt savas mājas. Šim nolūkam tiek izmantoti dzīvnieku kauli, čaumalas, ogas un ziedi. Ir ziņkārīgi, ka būdiņu putns neizmanto kā mājokli. Šeit bļodiņām patīk atpūsties, skriet apkārt ar savu draudzeni vai spēlēt iekšā pārošanās spēles.

Āfrikas hiēna. Šo dzīvnieku īpatnība ir tā, ka viņi pastāvīgi pārvietojas. Vienā vietā hiēna nevar pavadīt vairāk kā vienu dienu. Medības laikā dzīvnieki vajā savu laupījumu, nedodot tam atpūtas brīdi. Pašas hiēnas to laikā maina viena otru. Hiēnas ir ļoti izturīgas, tās stundu stundu var pārvietoties ar ātrumu, kas ir 2 reizes lielāks par sprintera ātrumu.

Lauvas. Lauva mātīte savus augošos pēcnācējus jābaro apmēram 15 reizes dienā. Tas nozīmē, ka lauva ir spiesta medīt visu diennakti. Lai kaut kā sadalītu slodzi, mātītes kopā ar tām pašām mātēm iziet laupījumu. Ja pēkšņi kaut kas notiek ar partneri, draugs adoptē bāreņus. Un tas tikai palielina slodzi, liekot jums vēl vairāk medīt. Bet lauvas vīrieši nav tik strādīgi, viņi visu dienu var gulēt, nedomājot par problēmām ar bērniem.

Bebrs. Šis dzīvnieks ir lielākais grauzējs Amerikā. Vidēji katrs bebrs gadā norauj 216 kokus. Viena ģimene katru gadu apēd tonnu lielu augu. Bebri tiek uzskatīti par vispāratzītiem strādniekiem. Galu galā, pat pēc pēdējā filiāles ielikšanas dambī, viņi kādu dienu satraucas apkārt un veic nelielu remontu.

Putnu megapods. Šāda putna darbs ir vērsts uz ligzdas izveidošanu ar sildīšanu. Augi, kas puvi pazemē, ļauj to izdarīt, jo tie vienlaikus rada siltumu. Tāpēc putns savas olas aprok zemē. Cītīgi megapodi veido milzīgus uzbērumus līdz 15 metru diametrā, pārvietojot līdz 50 tonnām zemes. Mātītes sver līdz diviem kilogramiem, un olšūnas, kas sver 250 gramus, parādās ik pēc 4-8 dienām sešus mēnešus.

Tīrākas wrasse zivis. Tā ir ļoti strādīga būtne, kas darbojas tropu rifos. Zivis palīdz plēsīgajiem kolēģiem, notīrot žaunas un zvīņas no parazītiem, pat ar čeku ieskatoties zobu mutē. Dusmas dienā var apēst vairāk nekā 1000 parazītu. Un katru dienu darbs tiek atkārtots. Jāsaka, ka plēsoņas savdabīgi reaģē uz dusmām. Viņi neēd savus palīgus, pasargājot tos no ienaidniekiem. Wrashers sit arī plēsoņu spuras, liekot viņiem justies mierīgiem.

Lapu griezēja skudras. Strādīgo skudru kolonija ir sadalīta 4 grupās. Lielākās no tām sauc par lapu griezējiem. Viņu uzdevums ir nogriezt lapas un pārvietot to daļas ligzdā. Kukaiņi ir tik centīgi, ka var burtiski nakti mizot koku. Lapas nav piemērotas pārtikai, jo šādu ēdienu vienkārši nevar sagremot. Vēl viena skudru grupa jau ir mazāka. Viņi pārvērš lapas pārtikā. Lai to izdarītu, lapas košļā un pēc tam izspļauj, sajaucot ar siekalām un ekskrementiem. Sagatavotos gabaliņus savāc citas skudras - dārznieki. Viņu izmērs ir vēl mazāks. Laika gaitā uz sakostām lapām aug sēnīte, par kuru rūpējas šādas skudras. Galu galā tas ir viņu ēdiens. Pati pēdējā skudru grupa kolonijā ir tīrītāji. Šie ir vismazākie kukaiņi mājoklī, viņu pienākumos ietilpst to novākšana un izplatīšana visā kolonijā. Tīrītāji kolonijā strādā visu diennakti, lai arī ne visu laiku, bet maiņās.

Bite. Primitivitāte starp čaklākajām dzīvajām radībām pieder bitei. Dzemde katru minūti dēj olu. Tā rezultātā viņa gadā dod līdz 200 tūkstošiem pēcnācēju. Pēc bites piedzimšanas viņa nekavējoties sāk sakopt ķemmes. Tas prasīs tikai dažas dienas, un dziedzeri uz vēdera sāk izdalīt vasku. Nākotnē to izmantos koru būvei un remontam. Nobriedušām bitēm ir atļauts jau sargāt stropu un ražot medu. Trīs nedēļu vecumā kukainis var izlidot, lai iegūtu nektāru. Strādājošām bitēm ir tikai 35 dienas, kamēr karaliene strādā līdz 5 gadiem. Lai iegūtu puskilogramu medus, bites apputeksnē apmēram 2 miljonus ziedu. Tas prasa no stropa veikt 10 miljonus lidojumu un nobraukt 90 tūkstošus kilometru. Bet tas ir salīdzināms ar divkāršu lidojumu apkārt Zemei. Tieši bites ir vissvarīgākās darbaholiķes dzīvo būtņu vidū, jo tās strādā 24 stundas diennaktī.


Skatīties video: Viss tikai Tev -Dvinskas muzikanti


Iepriekšējais Raksts

Retākās lietas

Nākamais Raksts

Potaps